Emotie, verbinder van lichaam en geest

Alle emoties zijn natuurlijk en gezond. Het onderdrukken en het niet uiten heeft een negatieve invloed op ons organisme. De sterkste behoefte die wij als mens hebben, is de behoefte om angst en pijn te vermijden. Emoties die zo heftig zijn dat wij de controle daarover verliezen verpakt ons organisme zo slim dat we ze kunnen verdragen.  Zo overtuigen we  onszelf dat we verder kunnen met ons leven.  ‘De tijd heelt alle wonden’ is toch wat we elkaar voorhouden? Helaas is dat niet waar. Pijn die we niet onder ogen zien dragen we over aan onze kinderen en zelf aan onze kleinkinderen.

 

 

Je lichaam is je onderbewuste geest. Onderdrukte trauma’s kunnen worden opgeslagen in een lichaamsdeel, waarna dit grote invloed heeft op jouw vermogen om dat deel te voelen of te bewegen.
(Candace Pert)

Emoties en herinneringen hebben dus invloed op onze gezondheid! Ze zijn opgeslagen in de cellen van ons lichaam. Nu weten we allemaal dat cellen zich vernieuwen, de één wat sneller dan de ander, maar allemaal hebben ze de eigenschap om de informatie die ze hebben opgeslagen, door te geven aan de nieuwe generatie cellen. De emoties laten ons dus niet los, maar bepalen voor een groot deel hoe wij en onze kinderen verder functioneren. Onvoltooide emoties van 60 jaar geleden kunnen nog  iedere dag jouw gedrag en functioneren bepalen zonder dat je  daarvan bewust bent.

Brandon Bays leert ons dat we door het maken van de emotionele of de fysieke reis door het  lichaam deze emoties kunnen voltooien. We lopen er niet voor weg, maar gaan ze onderzoeken,  beleven en er mee aan de slag. Je leert vanuit een ander perspectief naar deze emoties, herinneringen en vooral naar jezelf kijken. Dit levert een wezenlijk verschil op voor lichaam en geest en beïnvloedt rechtstreeks je gezondheid. Emoties laten ons niet los, maar als we ze begrijpen en echt verwerken kunnen wij de emoties wel loslaten.